Vesti
23.08.2022. 14:30
R.E.

Aktuelno

Aleksandar Šapić o smeni 14 direktora

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da su dezinformacije da je smenio pomoćnika Dragana Pešikana nakon pet dana od njegovog imenovanja, navodeći da on formalno nikada nije postao pomoćnik gradonačelnika.

"Ja jesam potpisao njegovo postavljanje, ali ono nikada nije postalo pravosnažno zato što se ispostavilo da ne ispunjava neke druge uslove, prosto nije mogao", kazao je Šapić za TV Prva.

Šapić je naveo da će Pešikan biti njegov savetnik u oblasti sporta i kulture i da ga poznaje 20-30 godina.

Govoreći o smenama 14 direktora javnih gradskih preduzeća i ustanova, Šapić je kazao da su neki smenjeni, neki sami podneli ostavke, a da je nekima istekao mandat.

Gradonačelnik je naveo da su novi izabrani u statusu vršioca dužnosti direktora, navodeći da je to zakonska obaveza i da Skupština grada ne može da postavi direktore.

"Zakon kaže da Skupština grada imenuje vršioce dužnosti i oni na toj funkciji mogu da budu najduže godinu dana, a onda Skupština grada u tom roku formira komisiju koja će da raspiše konkurs na koji mogu da se prijave i oni neki drugi i tek će tada da bude izabran direktor", rekao je Šapić.

Na pitanje da li su smenjeni direktori bili kadrovi bivšeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, Šapić je rekao da ne zna, ali da ako jesu, "onda mu nije baš bio neki izbor".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve