Vesti
18.03.2023. 16:32
Beta

Ohrid

Kurti i Vučić ponovo oči u oči

1
Izvor: beta/AP / Darko Vojinovic

Zajednički sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Kosova Aljbina Kurtija i evropskih posrednika u dijalogu počeo je u Ohridu, znatno kasnije nego što je bilo planirano.

Sastanak Vučića i Kurtija sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom počeo je posle pauze duže od dve sata.

Novinari koji se nalaze u pres centru u Ohridu nemaju informacija o tome šta se dešavalo u međuvremenu.

Borel i Lajčak su prvo razgovarali sa Vučićem, a potom sa Kurtijem.

Portparol EU Peter Stano novinarima u Ohridu je rekao da će se Borel obratiti javnosti po završetku zajedničkog sastanka, kako je i najavljeno, i da neće odgovarati na pitanja.

Sastanci se održavaju u vili Biljana, bivšoj letnjoj rezidenciji Josipa Broza Tita koja je sada kompleks državnih vila. Vila je skrivena u šumi na uzvišenju oko šest kilometara udaljenom od Ohrida, a novinarima nije dopušten pristup.

U fokusu današnjeg sastanka je finalizacija Implementacionog aneksa Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Vučić i Kurti su se usmeno saglasili sa tim sporazumom na prethodnom sastanku, 27. februara u Briselu, ali je, prema rečima Borela, ostalo da se dogovore o mapi puta za njegovu primenu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić pred sastanak u Ohridu: "Srbija između čekića i nakovnja"
1

Nije preveliki optimista

17.03.2023. 19:55

Vučić pred sastanak u Ohridu: "Srbija između čekića i nakovnja"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije "preveliki optimista" uoči sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Ohridu u subotu, ali i da je Srbija "uvek spremna da razgovara o kompromisnim rešenjima".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve