Vesti
27.11.2023. 12:45

Aleksandar Vučić

"Odnos vlasti i opozicije 'na ivici' za beogradske izbore"

Aleksadnar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije i član Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da je prema istraživanjima javnog mnjenja SNS-a, odnos stranaka vlasti i opozicije za beogradske izbore "na ivici" i da će buduća vlast zavisti od toga ko sve uspe da pređe cenzus.

"To je sada negde na ivici, videćemo kako će to ići sa ovim desničarskim strankama ko će ući u gradski parlament, a ko ne", rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska početka radova na brzoj saobraćajnici Slepčević - Badovinci.

Prema njegovim rečima, stvari u Beogradu su se "u mnogome promenile" i lista oko SNS od pre mesec dana ima prednost u odnosu na listu "Srbija protiv nasilja".

Ponovio je podatak iz navodnog istraživanja da sve liste na parlamentarnim izborima, uključujući i Socijalističku partiju Srbije, imaju "3,5 ili četiri odsto manje od SNS i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM)".

"Ukoliko budu uspeli u narednih 20 dana da to preokrenu, oni bi onda bili u prednosti za jedan, dva odsto, i onda bismo mi sa SVM bili negde na ivici možemo li da napravimo tu Vladu ili ne", kazao je Vučić.

On je dodao i da će "jedina validna procena" biti građani na izborima 17. decembra.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
17.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve