Vesti
20.02.2024. 13:07
Beta

Aleksandar Vučić

"Srbija će nastaviti da odbija uvođenje sankcija Rusiji"

srbija rusija 10. 2. 2022.
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za rusku državnu agenciju Tass da Srbija namerava da nastavi politiku neuvođenja sankcija Rusiji uprkos velikom pritisku Zapada.

"Mi se ne busamo u grudi niti išta slično, ali, kao što vidite, moj odgovor će i dalje biti da ćemo se truditi da branimo svoju poziciju što je duže moguće. To smo uspeli dve godine. Da li ćemo to nastaviti da radimo - ne znam, ali se nadam", rekao je Vučić u razgovoru sa generalnim direktorom Tass Andrejem Kondrašovom.

Vučić je kazao da je Srbija, kada je počeo rat u Ukrajini, osudila sukob ali i odlučila da ne uvodi snakcije Rusiji.

"Kada je počeo sukob u Ukrajini, rekao sam da ne znam kako će se događaji razvijati. I onda smo na državnom nivou odlučili da osudimo sukob, kao i svi ostali, ali smo rekli da je naš stav da ne uvodimo sankcije (protiv Ruske Federacije). Ja sam to tada rekao jer znamo po sebi kako je kada vam se uvedu sankcije. Imamo nama prijateljski narod i bilo bi nepravedno prema ruskom narodu da to uradimo", rekao je Vučić u danas objavljenom intervjuu.

On je dodao da je danas, tačno dve godine od početka rata, Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela nikakve sankcije Rusiji.

"Imate mnogo prijatelja u svim evropskim zemljama i svi su uveli sankcije Rusiji. Neko će vam reći da ih je uvela centralna vlast, a oni su protiv toga, neko će reći uveli smo sankcije, ali pomažemo u drugim stvarima. Jedina država koja nije uvela sankcije je mala Srbija", naglasio je Vučić i dodao da su na svakom događaju na međunarodnom nivou gde je on prisutan "glavna tema sankcije Rusiji".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve