Vesti
05.05.2023. 12:09
Beta

Teroristički akt

Predsednik Srbije: "Monstrumi nikad neće izaći iz zatvora"

zatvor.jpg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je noćašnji napad, kada je 21-godišnji muškarac vatrenim oružjem ubio osam osoba i povredio 14 kod Mladenovca, bio teroristički napad.

"Noćašnji napad je bio teroristički napad, akt u kome su naše Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) imale zadatak da uhapse ili neutrališu teroristu", rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu.

Vučić je nakon drugog masovnog ubistva u Srbiji, koje se dogodilo dva dana nakon što je 13-godišnji učenik OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio osam učenika i radnika obezbeđenja, naveo da je "zlikovac" iz Mladenovca uhapšen, a da "ti monstrumi neće pobeći nigde i neće izaći nikad".

"Pravde će biti. Ni onaj mali monstrum, ni ovaj malo veći monstrum, po godinama samo. Biće da se mešam u pravosuđe... Ne, nego ćete da ubijate decu, a da se šetate za dva dana", kazao je Vučić.

Zahvalio se svim jedinicama koje su tokom noći gonili ubicu, kao i taksisti iz Kragujevca koji je "pokazao da je častan čovek, za razliku od nekih koji su znali gde se ubica nalazi, a nisu prijavili".

"Inače bi bio priveden pravdi ranije. I oni će naravno biti pozvani na odgovornost", rekao je Vučić.

On je naveo da će tokom dana biti još privođenja u vezi sa tim slučajem, kao i da će privedeni biti svi oni koji su na crnom tržištu davali nelegalno oružje "monstrumu iz Mladenovca".

Naveo je da je u Srbiji u četvrtak bilo 25 intervencija zbog neodgovornog ponašanja omladine, koja je imitirala "monstruma ubicu", 13-godišnjeg dečaka koji je ubio osam vršnjaka i pripadnika obezbeđenja, kao i još 20 lažnih prijava.

"Naši policajci i službe ne mogu da stignu da pohapse sve, a za svakog moramo da odgovaramo", rekao je on i dodao da je danas doneta odluka da se podigne nivo obaveštajne i kontraobaveštajne zaštite Srbije.

Ocenio je da je važno da se spreči širenje panike i laži i naveo da je jutros lažno prijavljeno da se čovek s automatskom puškom šeta u beogradskom naselju Zvezdara.

"Mi smo poslali ne znam koliko jedinica sa nalogom da ga likvidiraju odmah, u skladu sa zakonima naravno, da mu kažu da spusti oružje, a ne sme da se dozvoli izazivanje opšte opasnosti da ubije nekoga. Prijava je bila lažna", rekao je Vučić i apelovao na medije da ne objavljuju laži i neproverene vesti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stanje povređenih u Mladenovcu: Dve osobe životno ugrožene
bolnica

Beograd i Smederevo

05.05.2023. 08:12

Stanje povređenih u Mladenovcu: Dve osobe životno ugrožene

U pucnjavi u Mladenovcu dve povređene osobe stare 21 i 23 godine smeštene su u KBC Dragiša Mišović, operisane su, ali i dalje životno ugrožene.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve