Vesti
08.09.2023. 14:59
Beta

Vučić izričit

"Neću da kačim LGBT zastavu na Skupštinu"

lgbt.jpg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da tokom Parade ponosa u Beogradu neće postaviti LGBT zastavu na zgradu Predsedništva.

Vučić je kazao da je primio dopis koji je potpisao direktor za Evropu organizacije Civil Right Defenders Goran Miletić, sa zahtevom da sutra na zgradi Predsedništva bude istaknuta LGBT zastava.

"Evo neću da je okačim i šta sad? Da li sam ikada učinio išta protiv njihovih prava, nisam. Nešto mi se ne može i neću da okačim tu LGBT zastavu. Ne znam da li će Vlada da je kači, da li su oni dobili taj zahtev koji je potpisao Miletić", kazao je Vučić na konferenciji za medije u Predsedništvu Srbije.

On je rekao da je izabran kao predsednik Republike da bi zastupao interese građana i da to radi na način na koji misli da je "najbolji".

"Sutra demonstrirajte, svi da se nađete od noćas, sutra i sutra uveče svi se lepo nađite i demonstrirajte", kazao je Vučić.

Organizatori Parada ponosa najavili su da će okupljanje učesnika sutrašnje manifestacije početi u 16 časova u parku Manjež a šetnja centralnim gradskim ulicama trebalo bi da počne u 17 časova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve