Vesti
03.03.2023. 15:51
Beta

Britanska ambasadorka

Vučić dobio poziv da ide na krunisanje Čarlsa Trećeg

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa britanskom ambasadorkom Šan Makleod o bilateralnim odnosima, dijalogu Beograda i Prištine, evropskom putu Srbije i ratu u Ukrajini.

Vučić je na sastanku kazao da je Srbija posvećena snaženju političkog dijaloga na najvišem nivou i ekonomske saradnje sa Velikom Britanijom, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Sagovornici su se, kako se navodi, saglasili da dve zemlje imaju još mnogo mogućnosti za unapređenje svih vidova saradnje.

Makleod je rekla da London podržava proces dijaloga Beograda i Prištine koji se vodi uz posredstvo Evropske unije.

Ona je uručila Vučiću poziv da prisustvuje ceremoniji krunisanja kralja Čarlsa Trećeg, piše u saopštenju. Predsednik Srbije je potom na Instagramu naveo da se zahvalio na pozivu da prisustvuje ceremoniji krunisanja britanskog kralja, rekavši da to predstavlja "posebnu čast" za Srbiju.

Vučić je na Instagramu napisao i da je ambasadorku Makleod informisao o detaljima ovonedeljnog razgovora sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu i o daljim koracima u cilju što hitnijeg formiranja Zajednice srpskih opština.

"Razgovarali smo i o intenziviranju ekonomske saradnje, budući da postoji značajan prostor za povećanje britanskih investicija u Srbiji, kao i za rast trgovinske razmene", napisao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Ništa mi nije prijalo što sam tamo čuo"
Aleksadnar Vučić

O sastanku u Briselu

28.02.2023. 22:18

Vučić: "Ništa mi nije prijalo što sam tamo čuo"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je da na sastanku u Briselu nije ništa dogovoreno i da će biti još mnogo razgovora, a da bi potpunim odbacivanjem predloga EU o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, Srbija postala "parija".
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve