Vesti
05.01.2023. 20:20
Beta

Aljbin Kurti

"Godina izazova za Kosovo zbog agresivnih stavova Srbije"

Aljbin Kurti, 19. 12. 2022.
Izvor: EPA / MILAN KAMMERMAYER

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da bi se Kosovo ove godine moglo suočiti "s novim izazovima" jer Srbija ima agresivne stavove prema Kosovu".

U intervjuu za Glas Amerike Kurti je rekao da je Kosovo bilo veoma kooperativno prema Kforu u vezi sa uklanjanjem decembarskih barikada na severu.

"Da barikade nisu uklonjene, naša policija bi intervenisala pre Nove godine. Dali smo Kforu vreme koje je tražio, jer bi bilo bolje da se barikade uklone bez intervencije policije. Dobro je što su ih uklonili oni koji su postavili barikade. Moje čvrsto uverenje je da su ih iz straha postavili i uklonili iz straha", rekao je Kurti.

On je rekao da u vezi sa uklanjanjem barikada nije bilo razgovora sa Srbijom, za šta ga je optuživala opozicija, ali da se razgovaralo sa američkom ambasadom i Kforom.

Kurti je ocenio da je, posle odluke Kosova da odloži održavanje lokalnih izbora u četiri severne opštine, "Srbija ostala bez izgovora za destabilizaciju situacije".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti: "Nije bilo tajnog dogovora sa Srbijom"
Aljbin Kurti, 19. 12. 2022.

Barikade na Kosovu

30.12.2022. 21:15

Kurti: "Nije bilo tajnog dogovora sa Srbijom"

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da sa Srbijom nije bilo tajnog dogovora za uklanjanje barikada na severu i da je jedina garancija koju su dali međunarodnim predstavnicima bila da ne postoje spiskovi za hapšenje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve