Vesti
16.05.2019. 20:12
Beta

AMBASADA SAD NA KOSOVU Nema viza za zvaničnike umešane u korupciju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ambasada Sjedinjenih američkih država na Kosovu neće izdavati vize za zvaničnike koji su uključeni u velike slučajeve korupcije na Kosovu. Kako se navodi u izjavi ambasade, građani Kosova zaslužuju bolji sistem pravde koji će se primenjivati za one koji su odgovorni za korupcionaška dela.

U ovom diplomatskom predstavništvu ističu da je praksa konzularnih zvaničnika da razmotre svaki zahtev za izdavanje vize, uključujući i negativne informacije u vezi sa podnosiocem zahteva.

"Njihova je obaveza i da utvrde pogodnost za dobijanje viza na osnovu zakona SAD. Prema potrebi stalno procenjujemo optužnice i dokaze za korupciju i organizovani kriminal tokom odlučivanja o vizama, kako bismo ograničili one koji će doprineti korupciji dobijanjem viza za putovanje u SAD", kaže se u izjavi.

Takođe se napominje da će ambasada nastaviti da javno izražava negodovanje prema svim odgovornim, uključujući i zvaničnike Kosova, koji su uključeni u slučajeve "Pronto", italijanske vize, bekstvo iz zatvora u Dubravi, u predmet "zemlja" i Apex, kao i u druge slične slučajeve.

U predmete koji se spominju uključeni su visoki zvaničnici, ili bivši zvaničnici Demokratske partije Kosova i ovo je prvi put da su oni došli pod udar mera Ambasade SAD.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve