Vesti
13.07.2023. 12:32
Beta

"Odnosi sa Srbijom dobri"

Ambasador Hil o sankcijama uvedenim Vulinu

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Ambasador SAD Kristofer Hil izjavio je da Amerika ne želi da ima bilo kakve poslove sa šefom BIA Aleksandarom Vulinom, ali da sankcije uvedene njemu kao pojedincu ne znače lošije odnose sa Srbijom.

"SAD su pažljivo proučile Vulina i njegove aktivnosti i zaključile da on nije neko koga želimo u Americi. Na taj način su sankcije način da se SAD zaštite", rekao je on.

Ambasador je dodao da misli da je Srbija na dobrom putu i da su odnosi SAD i Srbije dobri i da postaju sve bolji.

"SAD žele da pomognu Srbiji koja jasno pokazuje da želi da bude deo zapadnih institucija. Mi ćemo joj pomoći u onoj meri u kojoj Beograd to bude želeo", rekao je Hil.

On je tokom obilaska radova na obnovi i sanaciji arheološkog lokaliteta Belo brdo u Vinči, koji sprovodi Vlada Srbije uz pokroviteljstvo ambasade SAD dodao da Vulin neće više moći da dobije američku vizu.

"U Srbiji trenutno imamo 12 projekata, ovaj je najnoviji i možda najznačajniji jer Vinča zaista govori o začecima evropske civilizacije. Vlada SAD je kroz Ambasadorov fond za zaštitu kulturne baštine donirala 475.000 USD i to nema veze sa politikom već je pomoć da se zaštiti kulturna baština", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o Vulinu...
Aleksandar Vulin, ATA, 12. 7. 2023.

Sankcije SAD

12.07.2023. 10:14

Vučić o Vulinu...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ministarstvo finansija SAD nije uvelo sankcije protiv šefa Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina zbog bilo kakvog kriminala i korupcije, već zbog njegovog odnosa prema Rusiji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve