Vesti
26.06.2020. 21:41
Tanjug

Ambasador Srbije reagovao na posebno isticanje Srba u švajcarskim medijima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić kritikovao je posebno isticanje Srba u izveštaju o novozaraženima Savezne službe za zdravstvo Švajcarske (BAG).

BAG je u četvrtak objavio podatak o 52 nova slučaja zaraze koronavirusom, posebno navodeći da je sedam „uveženo“ iz Srbije.

Bradić je izrazio začuđenost što je Štefan Kuster iz BAG-a prilikom pominjanja broja novozaraženih posebno izdvojio Srbe.

Kuster, šef odeljenja za infektivne bolesti, je iskoristio povod pokretanja aplikacije „Swiš Covid“, da ukaže na učestalost ulaska u Švajcarsku osoba koje dolaze iz Srbije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/FLORIAN WIESER

"Situacija u Srbiji je stabilna“, poručio je ambasador Bradić u izjavi švajcarskim medijima dodajući da, kao i druge zemlje, i Srbija neprestano prilagođava mere zaštite stanovništva.

Izrazio je nadu da se broj novozaraženih i umrlih u Evropi neće selektivno koristiti.

S tim u vezi je kritikovao što je BAG na svojoj konferenciji za štampu naveo da je bilo ukupno 52 nova slučaja, i posebno izdvojio da se kod sedam radi o osobama koje su doputovale iz Srbije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

"Ostale slučajeve BAG nije dalje objasnio. Taj način predstavljanja podataka izaziva čuđenje“, rekao je Bradić.

Upitan da li bi Srbi trebalo da odustanu od letovanja u domovini, Bradić je kazao da smatra da bi bilo idealno, zbog stanja u većini evropskih zemalja ako bi ljudi, uopšte, a to ne važi samo za njegove zemljake, odustali od putovanja.

Prema informacijama javnog servisa SRF, švajcarske vlasti razmišljaju o uvođenju posebnih kontrola putnika iz Srbije, na primer uvođenje obaveznog merenja temperature.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve