Vesti
25.12.2022. 20:50
Beta

Vanredna situacija

Šest osoba hospitalizovano posle izlivanja amonijaka iz vagona

bolnica
Izvor: Shutterstock

Nakon iskliznuća teretnog voza koji je prevozio amonijak, i curenja gasa u blizini pirotskog sela Staničenja, šestoro ljudi zbrinuto je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, saopštila je ta zdravstvena ustanova. U Pirotu proglašena vanredna situacija.

"U odeljenju reanimacije je četvoro pacijenata, a dva pacijenta su na odeljenju toksikologije. Svi su stabilnih vitalnih parametara sa nadražajnim simptomima i blagim hemijskim opekotinama. Svi pacijenti su naši državljani", naveli su iz UKC Niš.

Ukupno se lakrima u Pirotu obratila 51 osoba sa simptomima trovanja amonijakom.

Teretna kompozicija prevrnula se na delu magistralne pruge Niš - Dimitrovgad, između Pirota i Staničenja, van naseljenog područja.

Na lice mesta su izašle ekipe MUP, kao i pripadnici vatrogasne službe Sektora za vanredne situacije, koji su zatvorili prilaz mestu iskliznuća u krugu od četiri kilometra.

Iz policije apeluju na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove.

Društvenim mrežama kruži fotografija na kojoj se vidi beličasti oblak amonijaka koji se tokom večeri proširio iznad Pirota, a zbog povećane koncentracije amonijaka u tom gradu je proglašena vanredna situacija.

Saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na auto-putu i magistralnom putu je u prekidu zbog slabe vidljivosti i dimne zavese, a alternativni putni pravac je preko sela Ponor.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve