Vesti
22.12.2022. 11:20
Beta

Premijerka Srbije

Ana Brnabić: "Na nas bi se digla kuka i motika da..."

Ana Brnabić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Srbi sa severa Kosova, sa protesta u Rudaru najavljenog za 12 časova, "još jednom uputiti molbu" da se poštuju potpisani sporazumi, prvenstveno kako je rekla, Briselski sporazum, ali i da prestane "brutalni teror nad njima".

"Teror je kad nekog bukvalno kidnapujete kao Dejana Pantića", kazala je premijerka gostujući na televiziji Hepi. 

Ocenila je da bi se na Beograd "digla kuka i motika" da je neko uhapšen na teritoriji centralne Srbije, da je već 13 dana u pritvoru a da ni članovi porodice ne znaju gde je pritvoren, kao u slučaju Dejana Pantića kog je uhapsila kosovska policija.

"To u civilizovanom svetu ne može da se dogodi. Da smo mi tako uhapsili nekog, s pravom bi se digla kuka i motika na nas", kazala je premijerka.  

Ocenila je da su navodni tajni spiskovi za hapšenje Srba, "poziv svim Srbima da napuste Kosovo i Metohiju jer tamo za njih nema života". 
 

"Mi smo na svaki šamar koji su nam udarali iz Prištine okretali drugi obraz samo da bismo sačuvali mir i da bi međunarodna zajednica videla koliko su Srbi na Kosovu i Metohiji ugroženi", kazala je premijerka. 
 

Ona je kritikovala "partnere" sa Zapada što, kako je rekla, nisu reagovali na pretnju kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će "i po cenu žrtava" ukloniti barikade sa severa Kosova ali i dodala da je u ovom trenutku, KFOR "jako dobar partner" jer se, kako je ocenila, Srbi sa Kosova osećaju bezbedno u prisustvu pripadnika te misije.

"KFOR je sa dužnom pažnjom primio naš zahtev za povratak dela trupa i još se nije izjašnjavao o tome iako smo već videli reakcije pojedinih diplomata. Mi očekujemo odgovor na taj zahtev", kazala je premijerka. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Brnabić o situaciji na Kosovu: "Na ivici sukoba"
1

Premijerka Srbije

19.12.2022. 10:50

Brnabić o situaciji na Kosovu: "Na ivici sukoba"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj se "čini da Brisel i Vašington izgleda čuju Srbe sa Kosova samo kad su na barikadama, ali ni tada baš dobro, a oni samo traže osnovna ljudska prava".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve