Vesti
02.12.2022. 16:05

Premijerka Srbije

Ana Brnabić o tome zašto je Vulin imenovan za direktora BIA

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je imenovanje Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) zasluženo, jer je po njenim rečima, Vulin uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dosadašnjeg direktora BIA Bratislava Gašića, najzaslužniji za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala.

Ona je navela da je predsednik Srbije trpeo "ogromne pritiske uglavnom od zapadnih sila da nikako ne mestu direktora BIA ne sme da bude Vulin".

"Što se tiče imenovanja Aleksandra Vulina za direktora BIA, zapadne zemlje su mnogo pomogle u imenovanju i na pravi način ga izgurale da dođu na ovu poziciju. Aleksandar Vučić funkcioniše na način da ako bilo koja strana država dođe i hoće da kadrira po Srbiji, obično se desi suprotno", rekla je Brnabić u Paraćinu posle obilaska Srpske fabrike stakla.
 

Ocenila je da su takvi pritisci "prilično pomogli" Vulinu u imenovanju, jer kako je dodala, Vučić na prvom mestu ceni nezavisnost i samostalnost u odlučivanju i radu u interesu gradjana Srbije".

"Vulin je rame uz rame sa predsednikom Srbije, uz tadašnjeg direktora BIA Bratislava Gašiča, najuspešnije do sada sproveo borbu protiv oganizovanog kriminala i mafije koja je pomislila da je jača od države i time je uz Aleksandra Vučića stavio glavu u torbu, ali je mafiju pobedio", rekla je premijerka.
 

Brnabić je ocenila da se danas u javnosti o tome ne priča i da se Vulinu "ne priznaju zasluge za obračun s mafijom, a trebalo bi".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta tačno znači "Srpski svet“ i zašto nam je potreban
Srbija, zastava

Identitet jednog naroda

02.11.2021. 07:05

Šta tačno znači "Srpski svet“ i zašto nam je potreban

Srbi su ugroženi u Bosni i Hercegovini, u Crnoj Gori su skoro dovedeni do negacije, a na Kosovu i Metohiji do istrebljenja. Srbija je dužna da brani kulturne i ine interese svog naroda na svim prostorima, na to je obavezuje i Ustav, a i dvovekovna tradicija projekta Srpski svet.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve