Vesti
09.10.2023. 10:57
Beta

Ana Brnabić

"Uklonjena neposredna opasnost od sankcija"

Ana Brnabić, ATA, 4.3.2023.
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u ponedeljak da je otklonjena "neposredna opasnost" od uvođenja sankcija Srbiji zbog optužbi da zvanični Beograd stoji iza sukoba naoružane i uniformisane grupe Srba sa kosovskom policijom kod manastira Banjska 24. septembra, ali da se "ta borba nastavlja".

Brnabić je za televiziju Hepi rekla da je "neposredna opasnost" uklonjena zahvaljujući aktivnostima predsednika Srbije Aleksandra Vučića na neformalnom samitu lidera Evropske unije u Granadi prošle sedmice, ali da i dalje vodi borba po tom pitanju.

Ona je rekla da vlasti u Prištini napadaju porodicu predsednika Srbije, povodom toga što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja objavio, kako je navedeno, lična dokumenta jednog od Srba učesnika napada na kosovsku policiju u Banjskoj koja su pronađena na licu mesta, a on je, navodno, bliski saradnik Danila Vučića.

"Njima su problem Vučići, to nisu ni Dveri, ni Zavetnici ni Novi DSS, napadaju Aleksandra Vučića, Danila, napadaju Andreja. To pokazuje da im smeta Aleksandar Vučić i porodica, zato što se bore za samostalnu i bezbednu Srbiju", kazala je Brnabić.

Premijerka je optužila srpsku opoziciju da, kako je rekla, kao i prištinski mediji, "napada redovno i konstantno" i "direktno targetira" porodicu Aleksandra Vučića.

U isto vreme, kako je navela, Srpska napredna stranka nikada nije napala ničiju porodicu i nijedno dete lidera stranaka opozicije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Ne mogu da izručim Milana Radoičića Prištini, jer..."
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije

07.10.2023. 12:59

Vučić: "Ne mogu da izručim Milana Radoičića Prištini, jer..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne može da izruči Prištini doskorašnjeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, jer Srbija ne priznaje Kosovo.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve