Vesti
05.01.2023. 13:13
Beta

Trenutno rade.

Anonimusi tvrde da su oborili sajtove Vojske Srbije i Aleksandra Vučića

hakeri
Izvor: Shutterstock

Neformalna međunarodna hakerska grupa "Anonimus" uputila je nove poruke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojoj navode da će ga "naterati da plati skupu cenu".

Oni na jednom od Twitter naloga (@parrattarna) tvrde da su tokom noći oborili sajt Vojske Srbije, a jutros i sajt vucic.rs, ali su oba sajta trenutno u funkciji.

"Fašisto Aleksandre, ne troši vreme sa svojim psima. Tvoja vojska sada ne može da laje. Ne potcenjuj Anonimuse, stavićemo ti povodac", napisali su na tom nalogu.
 

Ta poruka dolazi nakon objave na instagramu predsednika Srbije, koji je okačio sliku kako se igra sa psima i napisao "Spremamo se za borbu protiv anonimusa" nakon prvih poruka Anonimusa krajem decembra 2022. godine, u kojoj su tvrdili da Vučić "izaziva provokacije na severu Kosova i pokušava da izazove oružani sukob".

Na tviteru se oglasio i nalog Anonymous TV sa ukrajinskom zastavom (@youranontv), koji je objavio prvu poruku krajem decembra i koji sada navodi da su spremni da se odazovu na Vučićev "izazov".

"Putinova marioneto Aleksandre Vučiću, pošto si spreman da nas izazoveš, ispunićemo ti želju. Ovo je samo početak, a uskoro ćeš svedočiti velikim iznenadjenjima sa naše strane. Očekuj nas", navodi se u toj objavi.
 
 
Hey, Putin's puppet @avucic, since you are ready to challenge us, we will fulfill your wish. This is just the beginning, you will soon witness extraordinary surprises on our behalf. Expect us. #Anonymous #OpSerbia https://t.co/AaCMSViSsX
 

Nove poruke dele se na tviter nalozima koji u svojim imenima sadrže "Anonymous", i koji broje od nekoliko desetina do nekoliko stotina hiljada pratilaca.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Hakeri napali sajt Vlade Crne Gore
Haker, krađa podataka

Najsofisticiraniji napad

22.08.2022. 12:43

Hakeri napali sajt Vlade Crne Gore

Crnogorska vlada je saopštila da je informaciona infrastruktura Vlade na meti hakerskog napada, a stručnjaci Ministarstva javne uprave rade na utvrđivanju štete.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve