Vesti
28.05.2024. 10:34
Beoinfo

Ekspres linija

Beograd dobio još jednu liniju javnog prevoza

1
Izvor: Shutterstock

Linija javnog prevoza broj 306 (Ustanička – Leštane) na zahtev građana i predlog opštine Grocka je pojačana dodatnim vozilom na liniji, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Takođe, uvedena je i još jedna, sasvim nova linija.

Dodatnim vozilom na liniji 306 interval nailaska vozila je značajno popravljen, posebno u vršnim intervalima, gde umesto na 40 minuta vozila sada saobraćaju na 26 do 27 minuta, stoji u saopštenju. 

Istovremeno, ekspres linija javnog prevoza 610E počeće sa saobraćanjem od 29. maja na relaciji Novi Beograd (Blok 70) preko Surčina do Jakova.

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd – Surčin na deonici od kružne raskrsnice sa Vojvođanskom ulicom, dr Ivana Ribara i saobraćajnicom T-6, do petlje "Surčin jug”, otvorena je 1. aprila 2023. godine. Saobraćajnica je projektovana za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas i od uspostavljanja saobraćaja predstavlja najkraću i najbržu veza ovog dela Beograda, posebno Zemuna, sa auto-putem "Miloš Veliki”, kao i opštine Surčina sa centrom grada.

Sekretarijat za javni prevoz je do sada razmatrao više različitih zahteva da se na relaciji između dve gradske opštine – Novi Beograd i Surčin uspostavi nova ekspres linija javnog gradskog prevoza, koja bi činila najbržu prevoznu uslugu na navedenoj relaciji.

Upravo iz navedenih razloga, odlučeno je da nova linija koristi na teritoriji opštine Surčin petlju "Surčin 1“ i preko prilaznog puta i Trga Zorana Đinđića saobraća do centra opštine, odakle nastavlja dalje sve do terminusa u Jakovu.

Na navedeni način, korišćenje i presedanje na novu ekspres liniju biće omogućeno korisnicima iz svih delova Surčina, odnosno i iz pravca Progara, Petrovčića, Dobanovaca.

Na liniji će raditi tri vozila sa intervalom nailaska od 30 minuta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
30°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve