Vesti
13.06.2023. 10:38
Beta

Konačno

Beograđani će uskoro ponovo znati gde se nalazi autobus gradskog prevoza

Autobus
Izvor: Shutterstock

Javno komunalno preduzeće "Naplata prevozne usluge Beograd" izabralo je firmu "Alma quattro" za informisanje korisnika javnog prevoza na stajalištima, piše Nova ekonomija.

Kako se vidi na Portalu javnih nabavki, sa tom firmom je zaključen okvirni sporazum čija je procenjena vrednost oko 55 miliona dinara.

Beogradsko preduzeće će konkretne usluge poručivati putem pojedinačnuh ugovora i u skladu sa stvarim potrebama. Usluga se pruža na period do utroška planiranih sredstava, a najduže  jednu godinu od dana potpisivanja ugovora, prenosi Nova ekonomija.

Usluge koje će firma "Alma quattro" da pruža novom beogradskom preduzeću obuhvataju oglašavanje na mreži sitilajta u okviru autobuskih stajališta javnog gradskog prevoza, na samostojećim sitilajtima, kao i na zaštitnim staklenim površinama na stajalištima javnog prevoza u Beogradu.

Cena oglašavanja obuhvata uslugu zakupa, štampe, montaže i održavanja za period od najviše 52 nedelje, piše u tehničkoj specifikaciji.

Grad Beograd je krajem maja i zvanično jednostrano raskinuo ugovor sa kompanijom Kentkart koja je do tada obavljala posao naplate prevoza u beogradskim autobusima.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je nedavno predstavio novi sistem naplate karata. Karte u prevozu u Beogradu će se u buduće kupovati SMS porukom sa posebnim tekstom, koji se šalje na broj 9011, a na određenim lokacijama u gradu može da se kupi i papirna karta.

Šapić je najavio i da će do kraja juna početi da funkcioniše aplikacija za mobilne telefone putem koje će se i plaćati karta i dobijati informacija o poziciji vozila koje im je potrebno.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić najavio radove na rasterećenju "čepa" na Novom Beogradu
1

Radi se...

31.05.2023. 14:56

Šapić najavio radove na rasterećenju "čepa" na Novom Beogradu

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je radove na produžetku Bulevara Zorana Đinđića, od Ulice Milentija Popovića do Vladimira Popovića, i tom prilikom naglasio da će se na taj način rasteretiti saobraćaj kod Tržnog centra "Ušće” gde se stvara najveći čep u špicevima, a time i čitav Novi Beograd.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve