Vesti
14.04.2024. 10:10
Beta

Nezadovoljstvo

"Bezakonje i javašluk": Evo zbog čega su beogradski taksisti najavili protest

Taksisti
Izvor: Shutterstock

Udruženje nezavisnih taksista Beograd apelovalo je na nadležne organe da reše probleme nelegalnih taksista, najavljujući da će, ukoliko se to ne desi, organizovati blokadu ključnih tačaka u gradu, saopšteno je danas.

Taksisti navode da je na beogradskim ulicama prisutan veliki broj vozila koja se nelegalno bave uslugama prevoza i da su se obratili Sekretarijatu za javni prevoz tim povodom, ali da nisu dobili odgovor.

"Beograd je suočen s opasnim nivoom bezakonja i javašluka u taksi prevozu. Nelegalne aktivnosti, poput neautorizovanog rada preko aplikacija i sajtova, postaju sve prisutnije, čime se krše zakonske regulative i ugrožava pravična konkurencija", naveli su.

U saopštenju se ukazuje da su zbog toga od Sekretarijata za javni prevoz Beograda zatražili održavanje hitnog sastanka, ali da oni ne reaguju.

Dodaje se da nelegalni prevoznici "narušavaju bezbednost i kvalitet prevoza", kao i da su taksisti pod velikim ekonomskim pritiskom, zbog rasta inflacije i cene goriva.

"Tražimo usklađivanje cena taksi usluga sa zakonom i tržišnim uslovima, kako bismo sprečili dalje urušavanje kvaliteta usluge i ekonomske sigurnosti naših taksista i njihovih porodica. Podneli smo predloge za izmene zakona i gradskih odluka, ciljajući na jasniju regulaciju sektora i osiguranje pravednog tretmana za sve učesnike", saopštilo je to udruženje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve