Vesti
20.06.2021. 17:44
R.E.

Dritan Abazović

"Beogradu da bude jasno da je Crna Gora nezavisna"

Dritan Abazović, 20. 6. 2021.
Izvor: EPA / BORIS PEJOVIC

Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je u intervjuu za podgoričke "Vijesti" da "svima treba da bude jasno, naročito zvaničnima iz Beograda koji se poprilično bave Crnom Gorom u poslednje vreme, da je ovo nezavisna država koja samostalno odlučuje o svojoj sudbini i ne pristaje na poniženja".

"Vijesti" dodaju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je Rezolucija o Srebrenici protiv vitalnih interesa srpskog naroda, dok je dok je predsednik skupštine Ivica Dačić pozvao novoizabranog mitropolita crnogorski-primorskog, Joanikija, "da se uključi u rešavanje političke krize u Crnoj Gori i da se pozabavi Krivokapićem".

Abazović je rekao i da ne postoji strah da će DPS da se vrati.

"Ne postoji bojazan za povratak starog režima. Bez obzira na neke nesuglasice, teške reči ili nervozu, siguran sam da svi predstavnici parlamentarne većine neće prokockati istorijski preokret koji se desio prošlog avgusta, kada je prvi put pokrenut demokratski točak. Naročito što pravu demontažu hobotnice tek očekujemo jer ona umnogome zavisi od pravosudnih organa koji su na putu svoje konsolidacije", kazao je Abazović.

On je poručio da Crna Gora vodi "dobrosusedsku politiku".

"Apelujem na sve aktere da se manemo nacionalizma, neprijateljstva i prošlosti, jer nam to nije donelo ništa dobro. Budimo posvećeni rešenju problema i menjajmo budućnost. Spreman sam na dijalog sa kolegama, što je u ovom trenutku preko potrebno", zaključio je Abazović.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Vlast u Crnoj Gori izneverila poverenje Amfilohija"
Patrijarh Porfirije

Patrijarh Porfirije

20.06.2021. 16:58

"Vlast u Crnoj Gori izneverila poverenje Amfilohija"

Patrijarh srpski Porfirije kritikovao je vlast u Crnoj Gori koja je, kako je rekao, izneverila poverenje mitropolita Amfilohija i stavila se u službu sila ovog svet koje postoje samo i isključivo na polarizacijama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
21.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve