Vesti
08.07.2020. 12:18
R. E. / RTS

Bilans protesta u Beogradu - desetine povređenih, zapaljena policijska vozila

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Više desetina policajaca i civila povređeno je tokom sinoćnjih nereda zbog uvođenja policijskog sata u Beogradu. Svi povređeni prevezeni su na VMA.

Zapaljeni kontejneri, smeće po ulicama, polomljeni saobraćajni znaci, uništene žardinjere, kamenje, zapaljeni policijski automobili, nekoliko slomljenih izloga, slika su nakon noćašnjih protesta u Beogradu, piše RTS.

Kako je za RTS rekao direktor policije Vladimir Rebić, povređena su najmanje 43 policijska službenika i 17 demonstranata.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Direktor policije Vladimir Rebić  je ocenio da je policija snagu upotrebila krajnje uzdržano, da je suzavac bačen tek oko 23 sata kada su demonstranti ponovo pokušali da uđu u parlament, te da je na kraju i konjica morala da se uključi jer demonstranti nisu odustajali od skupa.

"Nadam se da ćemo danas uz analizu svih kamera uspeti da identifikujemo značajno veći broj huligana koji su bili nasilni na beogradskim ulicama i da ćemo ih procesuirati", rekao je Rebić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

Do sada su uhapšene 23 osobe, a kao organizatori upada u Skupštinu označeni su Damnjan Knežević i bivši poslanik Srđan Nogo.

Zapaljeno je pet policijskih vozila, povređena su tri konja. O neredima u Beogradu izvestile su i svetske agencije.

Ispred zgrade Skupštine Srbije jutros se nalazi kordon policije. Pripadnici MUP-a raspoređeni su i ispred drugih važnih institucija u Beogradu, kao i na pojedinim većim raskrsnicama.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve