Vesti
18.06.2024. 13:30
Beta

Ispunjen zahtev

Niš je ZA NJIH obezbedio 18 besplatnih parking mesta

parking mesto
Izvor: Shutterstock

U Nišu je obeleženo prvo od 18 parking mesta koje će besplatno moći da koriste članovi udruženja boraca iz ratova 90-tih godina.

Jelena Nešić iz Javno komunalnog preduzeća "Parking servis" izjavila je da će parking mesta biti vidno obeležena vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, a na tablama će pisati da mogu da ih koriste samo borci koji od svojih udruženja dobiju nalepnice.

"U crvenoj zoni imaće sat vremena besplatnog parkiranja, a u zelenoj zoni dva sata i to preko celog dana", izjavila je Nešić.
 

Ona je kazala da na mestima koja su obeležena za borce nije dozvoljeno parkiranje vozilima bez nalepnice boračkih udruženja.

Prema njenim rečima, Niš ima ukupno 3.800 parking mesta, a više do 100 mesta namenjeno je za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom.

"Od 7. maja od kada smo uveli bebi parking karte 70 ljudi dobilo je ove karte i mogućnost da tokom godine imaju 30 sati besplatnog parkiranja. Tu mogućnost imaju roditelji dece rođene ove godine", kazala je Nešić.
 

Gradonačelnica Dragana Sotirovski izjavila je da su mesta za parkiranje boraca, obeležena na zahtev njihovih udruženja.

Prema njenim rečima, na sednici gradskog Saveta za rad sa boračkim udruženjima, dogovoreno je da parking mesta budu na lokacijama koje su borcima potrebne, a to su mesta ispred institucija koje često obilaze.

Ivan Krstić, koordinator boračkih udruženja grada Niša i veteran 63. padobranske brigade rekao je da je Niš prvi grad u Srbiji koji je izašao u susret zahtevu boraca da dobiju besplatna mesta za parkiranje.

Krstić je rekao da u Nišu ima zvanično evidentiranih 4.000 boraca, a na teritoriji grada još 3.000, dok svaki treći borac ima automobil.

Besplatna parking mesta borci će imati u Mačvanskoj ulici, Ulici Ive Lole Ribara, Zetskoj ulici, na Keju Kola srpskih sestara, u Prijezdinoj ulici, Obrenovićevoj ulici, na Keju Mike Paligorića, u Ulici Franca Romana i u Ulici Nade Tomić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
26.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve