Vesti
27.03.2019. 20:23
Ivan Radovanović/ Foto: mc.rs

Boško izlazi iz Egipta

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Priča je, ustvari, biblijska. I sigurno je znate. Kada faraon nije hteo da pusti Mojsija da povede Jevreje iz Misira u Hanan, bog je poslao deset zala na Egipat.

I ne sećam se baš redosleda, ali voda u Nilu je postala krvava, pa su stigle žabe, komarci, obadi, šuga, grad, oluja, skakavci, a na kraju su nastradali i prvorođeni sinovi.

A ako pitate kakve sve ovo veze ima sa nama, odgovor je vrlo jednostavan:
Imamo opoziciju koja je ubeđena u svoju istorijsko-božansku misiju, baš kao i u plemenito poreklo (sve deca vladara Borisa), neophodno, kao u Mojsijevom i drugim slučajevima za “herojska” dela, poput onog upada u RTS, baš kao u Minojev lavirint (testerom je trebalo srediti Bujoševića, kojem stalno pričam da ima čudnu glavu, ali da je baš Minotaur, i nije, osim za Boška Obradovića);
Dalje, Vučić je za njih faraon, onaj kojeg treba svrgnuti, kazniti, udaviti, poslati mu šugu i obade, skakavce i komarce, lustraciju, Đilasa u PKB, Boška kod žene, Vuka u Singapur, a ako se bude kurobecao, ima da oseti, lično, sav njihov gnev, vijetnamke, testere i vešala;
Rođeni u purpuru, pa gurnuti u bedu bezvlašća, oni iskreno veruju da je reč o nepravdi, da je on tek faraonski incident, neka zbrka u svemiru, produkt jake sunčane oluje koja će da prođe, pa će oni opet da vladaju, isto onako kako su to radili i ranije, bez ikakve konkurencije i bez jednog glasa protiv, od medija, do izbora, za koje su smislili tako fine uslove, a onda ih ovaj doslovno primenio i dosta im se ukakio u život;

Uzdaju se, u svojoj borbi, uglavnom u božije priviđenje, pa bilo da je Gospod na istoku, ili zapadu. Zato se i klanjaju na sve strane i mole da se ovome pošalje bar šuga, da mu umru REM i svi na RTS koje su oni postavili, a on zaboravio da ih smeni, i Željko prvi, pa onda i ceo Pink, i Vučko, Jelena Milić, Krle, Olja, i čitav niz onih koji neće da misle baš kao i oni. A ako, uz sve to, i Dunav i Sava budu crveni, a PKB poharaju državno-kapitalistički skakavci, nema šta da se kaže, čist bingo.

Očekuju i veliki izlazak, u aprilu, kada bi valjda, trebalo da se desi da neko od njih (a samo Boškovto sme), tresne štapom, pa se more (bez obzira što je van Srbije), otvori, i Pionirski park, Takovska, a oni nahrupe, u svoj Hanan, obećanu zemlju, u kojoj ima da važe njihovih deset zapovesti, sve sa onom prvom, Boškovom: žena ima da bude pokorna mužu, da ćuti i da se raduje kad je biju. Tu će da bude i par Đilasovih, o pederima u četiri zida i obaveznom oglašavanju preko božanske Direct medije, a Vuk će da se zadovolji i onom o vijetnamkama i uplatama iz Hong Konga.

Šalu na stranu, ceo problem sa ovim vizijama novomučeničkog saveza, leži u jednoj činjenici, i ona ne glasi da su se nadrogirali, pečurkama, ili LSD-ijem, pa zato vide nebo puno dijamanata i sebe u Predsedništvu, o kojem im Boris toliko priča, objašnjavajući gde su tajni prolazi, između soba za švalerke.

Ne, njihova droga je vlast, i zato se, i u opoziciji, ponašaju kao da su na vlasti.
I hoće da zabrane, ukinu, uređuju, lustriraju, određuju ko će da bude premijer, ko predsednik, ko da snima, ko emituje, ko štampa, i novine i pare.
To je ceo program oko kojeg su saglasni, o njemu se jedino i izjašnjavaju, uz fantastično objašnjenje da, na primer, o Karadžiću, Kosovu, ekonomiji, bombardovanju, NATO paktu, regionu, gej brakovima, Vojvodini...nemaju svi isto mišljenje, te zato o svemu tome i ćute.
Dokle? Dok ne smene sve ono što ima da se smeni, ne lustriraju sve od 2012- te na ovamo i ne obese sve koje treba obesiti.
I šta onda?
Ništa. Onda će da utvrde, brzo i krvavo, ko je od njih Mojsije. A oni koji propadnu u tom izboru, ima da budu lustrirani. Zbog RTS.
Naravno, pre svega toga, mora da padne faraon.
Diktator koji nudi izbore.
Koje oni neće.
Bar ne po pravilima koje su sami doneli.
I ne sa medijima koje su izmislili i u njih postavili svoje ljude.
I ako vam sve to izgleda dosta šizofreno, upravu ste. Ni ja ništa ne razumem.
Osim da će, na leto, ako bude komaraca, to biti znak.
Da oni nešto rade. Sa svevišnjim.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve