Vesti
21.02.2024. 10:30
Beta

Branimir Nestorović

"Nemam ambiciju da postanem ministar"

Branimir Nestorović, ATA
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Nosilac parlamentarne liste "Mi - Glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je da nema ambiciju da postane ministar, niti da pokret po svaku cenu bude deo vlasti, ponavljajući stav i da neće davati podršku nijednoj opciji za formiranje većine u Skupštini grada Beograda.

"Nije ideja da uđemo u vlast odmah. Mi smo mnogo mali, tek smo u formiranju stranke. Želimo da u naredne dve-tri godine osnujemo jedan jak pokret koji će moći da bude učesnik u nekoj vlasti. Jer kad si mali i manjinski partner uz jednu veliku, jaku partiju, ona te proguta", rekao je Nestorović za list Politika.

Ponovio je da se većina odbornika te liste u Skupštini grada Beograda neće opredeljivati ni za poziciju, ni za opoziciju, već da će im novi izbori, ako ih bude, biti "odskočna daska" za jačanje pokreta.

"Po nekim istraživanjima javnog mnjenja, mi smo na izborima dobili više od 10 odsto, a ovi izbori su na republičkom nivou baš raščistili političku scenu. Desilo se nešto što je meni teško objašnjivo - Socijalistička partija Srbije je u prilično velikom padu, takozvane patriotske snage su praktično iščezle, a koalicija oko Miloša Jovanovića je, po mom mišljenju, izdala svoje birače", ocenio je Nestorović.

On je naveo da na političkoj sceni s jedne strane postoji samo grupa oko Srpske napredne stranke (SNS), a sa druge okupljena, kako je rekao, oko "frakcija" Demokratske stranke, dodajući da mu se ne sviđa politika nijednih i da je "Mi - Glas iz naroda" treća opcija.

"Naravno, sa ovim drugima nećemo ni da razgovaramo, jer nema razloga za to, ali nam se ne sviđa ni popustljiva politika prema Kosovu. To smo ponavljali 100 puta", kazao je Nestorović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Branimir Nestorović: "Nećemo ući u koaliciju ni sa kim"
Nestorović

Odluka koja se čekala

23.12.2023. 12:58

Branimir Nestorović: "Nećemo ući u koaliciju ni sa kim"

Lider pokreta "Mi, glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je da je taj pokret jednoglasno doneo odluku da neće ući u koaliciju ni sa kim na nivou Beograda, nikog neće podržati ni praviti kompromise.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve