Vesti
20.07.2021. 20:37
R.E.

Izabrani i novi članovi

Branislav Klanšček novi predsednik Upravnog odbora RTS-a

RTS
Izvor: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ

Na konstitutivnoj sednici Upravnog odbora Radio-televizije Srbije, za predsednika je izabran Branislav Klanšček, a za zamenika predsednika Miroslav Minja Nikolić.

Kako je naveo RTS, novi predsednik Upravnog odbora Branislav Klanščcek rekao je da će na ukazano poverenje uzvratiti odgovornošću.

"Naravno, postupajući u okviru statutarnih i zakonskih ovlašćenja, gledaću da poboljšamo, unapredimo RTS, odnosno Javni servis u interesu gradana Srbije. Kako i na koji nacin - to cemo videti, rano je o tome govoriti. Svakako, RTS ima neke svoje slabosti kao i svaki drugi veliki sistem, ali zato smo tu da u narednih pet godina pokušamo da unapredimo RTS", kazao je Klanšček.

U narednih pet godina u Upravnom odboru Javnog medijskog servisa nastaviće da rade dosadašnjih članovi - Branko Radun, istoričar i politicki analitičar, Ljiljana Ðurđevac, politikolog i advokat Miroslav Nikolić.

Za nove članove izabrani su i Muharem Bazdulj, novinar i književnik, Branislav Klanšček, producent i kolumnista lista Danas i univerzitetski profesor Milivoje Pavlović.

Mandat u UO RTS traje Šćepanu Praščevicu, Nenadu Jankoviću i Zoranu Panoviću.

Sednici je, po protokolu, prisustvovala i predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekic, naveo je RTS.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nema bombe u zgradama RTS-a
RTS

Lažna dojava

16.07.2021. 14:42

Nema bombe u zgradama RTS-a

Nema bombe u zgradama RTS-a u Aberdarevoj i Takovskoj ulici, rekao je Miljan Ignjatović iz Čete za protivdiverzantsku zaštitu policijske brigade MUP-a Srbije u 14.55, nakon provere koju je sprovela njegova ekipa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
30.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve