Vesti
07.05.2023. 18:37
Tanjug

Branko Ružić

Ministar prosvete podneo neopozivu ostavku

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je danas neopozivu ostavku predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvete.

"U smiraj trodnevne nacionalne žalosti, kao odgovoran i vaspitan čovek, profesionalan u obavljanju svih dosadašnjih javnih dužnosti, kao roditelj i građanin Republike Srbije, koja mi je uvek na prvom mestu, a u skladu sa članom 23 Zakona o Vladi, doneo sam jednu racionalnu i časnu odluku u ovim okolnostima. Podnosim neopozivu ostavku na poziciju ministra prosvete u Vladi Republike Srbije", naveo je Ružić u dopisu koji je poslao predsednici Vlade Ani Brnabić.

On je u dopisu dodao da je premijerka upoznata sa činjenicom da je ostavku ponudio momentalno onog dana kada se tragedija dogodila.

"U svetlu kataklizmične tragedije koja je zadesila našu državu i njene građane i građanke u OŠ 'Vladislav Ribnikar', koristim priliku da još jednom u neizrecivom bolu izrazim najdublje saučešće najmilijima postradalih, da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi".

On je dodao da će "dramatične slike događaje iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno nositi kao pečat na duši".

Ružić je rekao da oseća moralnu i profesionalnu obavezu da se najiskrenije zahvali svima u obrazovnom sistemu - nastavnom, vannastavnom osoblju, direktorima, učenicima, studentima, rektorima, dekanima, načelnicima školskih uprava, psiholozima, sekretarima, pomoćnicima ministra, savetnicima, zaposlenima u Ministarstvu, na veoma plodotvornoj saradnji.

Škola straha

Tragedija u "Ribnikaru"

Pucnjava u školi vladislav ribnikar 5.5.2023

Tragedija u "Ribnikaru"

05.05.2023. 17:05

Škola straha

On je izraziio nadu da svi pravdoljubivi građani, ali i politički oponenti osećaju potrebu da budemo ujedinjeni u bolu, tuzi i borbi, da kao društvo dobro pobedi zlo, a pravda nepravdu.  

"Ostavka je lićni, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima odlika snage, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti. Neka javnost sudi", zaključio je Ružić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Branko Ružić spreman da podnese ostavku, ali...
ružić ATA, 5. 3. 2023.

Dačić objasnio

04.05.2023. 11:22

Branko Ružić spreman da podnese ostavku, ali...

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je ministar prosvete Branko Ružić kazao da je spreman da podnese ostavku ako ima njegove individualne odgovornosti za napad u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, a Dačić je ocenio da to neće doprineti rešavanju problema.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve