Vesti
15.05.2021. 12:53
Tanjug

"Ovo možemo samo zajedno"

Brnabić: Da završimo sa koronavirusom 21. juna

Premijerka Srbije ana brnabic
Izvor: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Premijerka Ana Brnabić je tokom posete opštini Žagubica izjavila da je u Srbiji trenutno vakcinisano oko 42 odsto punoletnog stanovništva, što je oko 2,27 miliona ljudi, kao i da je cilj da to bude najmanje 50 odsto i da se do 21. juna Srbija otvori za slavlja, svadbe, rođendane, proslave i druženje.

"Da završimo sa koronom 21. juna", poručila je Brnabić.

Poručila je građanima Žagubice da se vakcinišu jer ta opština, kako je rekla, zaostaje po vakcinaciji, sa oko 21 odsto vacinisanog stanovništva.

Kaže da razume da je razuđena teritorija te opštine i da je teško obići, ali da će država pomoći u tome.

Premijerka Srbije Brnabić
Izvor: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Brnabić je rekla da su u prvih 10 lokalnih samouprava po broju vakcinisanih uglavnom beogradske centralne opštine i da joj je drago da je u prvih 10 ušao i Niš, Užice i Priboj, kao i da jako dobro stoje Kikinda, Kladovo,Crna Trava, Sremaska Mitrovica i Novi Sad..

Dodaje da manji broj vakcinisanih imaju opštine kao što su Tutin, Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Boljevac, Ražanj, Rača, Varavarin, Rekovac, Ljig, Ćićevac.

"Ovo možemo samo svi zajedno, pozovite vaše prijatelje, komšije, porodicu da se vakcnišu, a mi ćemo obezbediti sve što je potrebno i da završim sa koronom do 21. juna.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

BRNABIĆ: U junu bezbedni ako ubrzamo vakcinaciju
Ana Brnabić premijerka Srbije

"Vakcina jedini spas"

26.04.2021. 14:27

BRNABIĆ: U junu bezbedni ako ubrzamo vakcinaciju

Danas pristigli kontigent od pola miliona vakcina Sinofarm, pomoći će Srbiji da ubrza proces masovne imunizacije i omogućiti da se do kraja aprila dostigne više od 37 odsto vakcinisanih, izjavila je premijerka Ana Brnabić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve