Vesti
20.04.2022. 11:06
Beta

Rat u Ukrajini

Brnabić o sankcijama Rusiji...

Ana Brnabić 20.4.2022
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da "želi da demantuje" špekulacije da je već dogovoreno da Srbija uvede sankcije Rusije, i to čini, kako je naglasila, "potpuno jasno i odlučno, ništa nije obećano i dogovoreno".

"Uvek pričamo istinu građanima. Jedini je stav u ovom trenutku, stav našeg Saveta za nacionalnu bezbednost i Vlade, a to je da smo protiv uvođena sankcija Rusiji kao i da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine", rekla je Brnabić, za Radio televiziju Srbije (RTS).

Ona je navela da je teško braniti principijelni stav Srbije, ali se "to čini iz dana u dan, jer smo izloženi svakodnevno pritiscima".

"Međunarodno pravo je jasno, to što ga sile sveta upotrebljavaju na način kako njima odgovara u datom trenutku, to je druga stvar. Nas kao teritroijalno malu zemlju brani to međunarodno pravo", rekla je Branabić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko je sve potpisao peticiju protiv uvođenja sankcija Rusiji
Srbija, Rusija

Episkopi, akademici...

18.04.2022. 14:34

Ko je sve potpisao peticiju protiv uvođenja sankcija Rusiji

U Beogradu je u ponedeljak predstavljena peticija protiv uvođenja sankcija Rusiji koju je do sada potpisalo više od 200 javnih ličnosti među kojima su akademici Matija Bećković, Kosta Čavoški i Vasilije Krestić, episkopi SPC Irinej i David, reditelj Emir Kusturica i bivši ambasador u Rusiji Slavenko Terzić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve