Vesti
19.02.2024. 21:05
Beta

Održan sastanak

Brnabić sa predstavnicima Beogradske filharmonije i SNP, evo šta je dogovoreno

1
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / Pedja Vuckovic

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima Beogradske filharmonije i Srpskog narodnog pozorišta, čiji su članovi u prethodnom periodu u javnost izneli brojne probleme sa kojima se suočavaju.

Brnabić je, kako se navodi u saopštenju Vlade, na odvojenim sastancima sa predstavnicima tih kulturnih ustanova izrazila spremnost Vlade da podrži inicijative koje će doprineti boljem položaju umetnika i zaposlenih, kao i unapređenju kulturnog života u Srbiji.

Na sastanku je, kako se dodaje, pomenuto i da bi na predstojećoj sednici Vlade trebalo da bude formirana Radna grupa Ministarstva kulture, koja će imati zadatak izradu plana i strategije za sistemsko povećanje zarada svih zaposlenih u institucijama kulture u Srbiji.

Dogovoreno je da se sastanci u tom formatu nastave već naredne nedelje, kako bi se uspostavio redovan dijalog posredstvom koga bi se brzo i efikasno rešavala sva otvorena pitanja.

Brnabić je rekla da su vrata Vlade Srbije "uvek otvorena i da će se nastaviti sa saradnjom i redovnim sastancima kako bi se pronašla najbolja rešenja za unapređenje sektora kulture i podršku umetnicima u Srbiji".

Muzičari Beogradske filharmonije su prošle nedelje, pred koncert u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, pročitali pismo u kome su izneli više problema sa kojima se suočavaju i, između ostalog, pomenuli niska primanja i dvoranu čija se izgradnja godinama obećava.

Nakon Beogradske filharmonije, i muzičari Opere Srpskog narodnog pozorišta počeli su predstavu pismom javnosti o uslovima u kojima rade, pozivajući i ostale kolege da im se pridruže.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve