Vesti
23.10.2021. 12:43
Tanjug

Branislav Tiodorović

"Broj obolele dece u školama možda duplo veći"

Branislav Tiodorović i Predrag Kon
Izvor: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da je broj obolelih đaka u školama širom Srbije možda dvostruko veći nego što je prijavljen.

"Svi iz medicinskog dela Štaba su podržali kolege pedijatre da se uvede barem desetodnevni onlajn sistem. Skrećemo pažnju da podaci kojima raspolažemo nisu dobri. Na terenu je drugačija situacija, jer se ne testiraju sva deca sva deca. Ne prijavljuje se sve kako je bilo, odnosno, u odnosu to na prijavljen broj slučajeva kod dece, može biti da ih ima čak i duplo", rekao je Tiodorović za televiziju Prva, komentarišući odluku da se od ponedeljka ne pređe na onlajn nastavu u školama.

On je dodao da deca dolaze bolesna u školu.
 

"Nastavnici prijavljuju da deca dolaze sa sumnjom na simptome kovida, ali da ih roditelji šalju u školu, jer nemaju drugi način da to reše. Time se dovode u opasnost svi, i ta deca i ostali đaci", dodao je Tiodorović.
 

Epidemiolog je podsetio i da će u srednjim školama na teritoriji Beograda, Vrnjačke Banje, Niša i Šapca od ponedeljka, 25. oktobra, primenjivati model kombinovane nastave, prema objavi Ministarstva prosvete.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srednjoškolac u Kruševcu preminuo od kovida
učionica, škola

Hemijsko-tehnološka škola

20.10.2021. 11:01

Srednjoškolac u Kruševcu preminuo od kovida

U Kruševcu je od posledica korona virusa preminuo učenik Hemijsko-tehnološke škole, rečeno je Tanjugu u Školskoj upravi Rasinskog okruga.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
17.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve