Vesti
04.04.2022. 13:21
R.E.

Srbija

CESID objavio konačne rezultate predsedničkih i parlamentarnih izbora

IZBORI - GLASANJE
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) objavio je konačnu projekciju rezultata glasanja za predsednika Srbije po kojoj je kandidat koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić pobedio u prvom krugu sa 58,3 odsto glasova dok je na drugom mestu kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, Zdravko Ponoš sa 18,3 odsto glasova.

Sledi kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović za koga je glasalo šest odsto izašlih birača, kandidati Patriotskog bloka i Zavetnika, Boško Obradović i Milica Djurdjević Stamenkovski sa 4,4 odsto podrške i Biljana Stojković ispred koalicije Moramo koju je podržalo 3,3 odsto birača koji su glasali na jučerašnjim izborima.

CeSID-ova projekcija pokazuje i da je Branka Stamenković ispred koalicije Suverenisti dobila 2,1 odsto glasova dok je za kandidata Srpske desnice Mišu Vacića glasalo 0,9 odsto izašlih birača.

Kada je reč o parlamentarnim izborima prema CESID-u lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" osvojila je 42,9 odsto glasova, dok je Koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije dobila 13,5 odsto glasova birača.

Treća po uspešnosti na izborima je Socijalistička partija Srbije sa 11,4 odsto glasova. 

Slede koalicija NADA sa 5,4 odsto, koalicija Moramo sa 4,6 odsto, koalicija okupljena oko Dveri sa 3,9 i stranka Zavetnici sa 3,8 odsto.

Ostale liste su ispod izbornog cenzusa od tri odsto.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić posle izbora: "Razgovaraćemo sa svim političkim faktorima" (VIDEO)
Aleksandar Vučić, 3. 4. 2022.

Izbori u Srbiji

03.04.2022. 23:40

Vučić posle izbora: "Razgovaraćemo sa svim političkim faktorima" (VIDEO)

"Ponosan sam na sve ove divne ljude i na rezultat koji smo postigli", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom prvom obraćanju medijima i javnosti nakon završenih izbora, a iz štabu Srpske napredne stranke.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve