Vesti
28.06.2024. 11:21
Beta

Sud u Prištini

Četiri osobe osuđene za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića

1
Izvor: Shutterstock

Osnovni sud u Prištini osudio je Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića, Dragišu Markovića i Žarka Jovanovića za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, dok su Silvana Arsović i Rade Basara oslobođeni optužbi. 

Marko Rošić je osuđen na deset godina zatvora i novčanu kaznu od 10.000 evra, a Nedeljko Spasojević na četiri godine i šest meseci zatvorske kazne i 4.500 evra, prenose kosovski mediji.

Dragiša Marković je oslobođen za krivično delo "otkrivanje službene tajne", a proglašen je krivim za krivično delo u saizvršilaštvu za "zloupotrebu službenog položaja" i osuđen je na četiri godine zatvora i novčanu kaznu od 1.500 evra.

Žarko Jovanović je dobio četiri godine zatvora zbog krivičnog dela u saizvršilaštvu za "zloouptebu službenog položaja", a kriv je i za "neovlašećno vlasništvo, kontrolu i posedovanje oružja", saopštio je sudija Valjon Kurtaj. 

Silvana Arsović, nekadašnja sekretarica Olivera Ivanovića je oslobođena optužbi, kao i Rade Basara za koga je utvrđeno da u vreme izvršenja krivičnog dela "teško ubistvo" Olivera Ivanovića nije bio na Kosovu. 

Izricanju presude nisu prisustvovali optuženi, već samo njihovi branioci. 

Suđenje optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića počelo je u julu 2021. godine, dve i po godine nakon ubistva. Specijalno tužilaštvo je menjalo optužnicu tri puta, a ona se nije odnosila na izvršioce i nalogodavce. 

Oliver Ivanović je ubijen sa šest hitaca u leđa 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Sutjeskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici.

Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
30.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve