Vesti
27.07.2021. 12:41
R.E.

Izbori

Da li će se Šapić kandidovati za gradonačelnika Beograda?

Aleksandar Šapić

Potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić kaže da će javnost blagovremeno biti obaveštena ko će biti kandidat te stranke za gradonačelnika na beogradskim izborima i da će se o tome odlučiti neposredno pred izbore.

Šapić je rekao da će to zavisiti od procene ko će moći da napravi najbolji rezultat i u koga Beograđani, kako kaže, imaju najveće poverenje.

"Ja tu objektivno najviše mogu da doprinesem, ali moramo da vidimo da li neko može da da više od mene. Moramo da pokušamo da dođemo do čoveka koji će uspeti da napravi najbolji rezultat i u koga će Beograđani imati najveće poverenje. Ukoliko to bude bio neko drugi, ja ću iza njega stati. Ukoliko procenimo da sam to ja, ja ću onda biti kandidat SNS", rekao je Šapić za TV Prva.

On je rekao da je u prethodnom periodu obilazio odbore Srpske napredne stranke kako bi se upoznao sa članovima, a na pitanje da li je reč o kampanji, Šapić kaže da su ljudi koji se ozbiljno bave politikom konstantno u kampanji.

Navodeći da kampanja ima negativan prizvuk u Srbiji, Šapić kaže da ništa nije negativno kada se sa ljudim razgovara, kada se čuje njihovo mišljenje i kada se proverava na kakav ođek nailazi ono što se radi.

"Ukoliko se izolujete i komunicirate samo neposredno pred izbore, onda je pitanje da li će oni imati priliku da steknu pravi utisak o vama. To vam je kao u sportu, kad biste rekli nekome - trenirate dve godine pred Olimpijske igre? On kaže ako sad ne treniram, neću moći ni da se spremam mesec dana pred Olimpijske igre", objasnio je Šapić, ukazujući da će kampanja biti intenzivnija kako se izbori budu približavali.

Šapić je ponovio da su beogradski i predsednički izbori redovni, a da će se videti da li će biti i parlamentarnih, ali, kako je rekao, verovatno hoće.

Šapić je ocenio i da komentari o odnosu sa zamenikom gradonačelnika i funkcionerom SNS Goranom Vesićem "poprimaju dimezniju rijalitija".

"Vesić je član SNS. Sa svim članovima SNS svaku vrstu komuikacije imamo na stranačkim organima i tu ću da završim priču o njemu i bilo kom drugom članu SNS", rekao je Šapić.

On se osvrnuo i na karijeru, objasnivši da je najviše ponosan na ''Budi human'' fondaciju", a zatim na sportsku karijeru". Dodao je da je ovo što se desilo u vezi sa ulaskom u politiku "splet okolnosti".

"Tek kada završite politicku karijeru i sagledate rezultate, možete da vidite kakav je to imalo uticaj na život", objasnio je Šapić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Šapića za potpredsednika Glavnog odbora stranke"
Vučić i Šapić

Brzo napredovao

29.05.2021. 12:51

"Šapića za potpredsednika Glavnog odbora stranke"

Predsednik SNS Aleksadnar Vučić danas je posle ujedinjenja naprednjaka sa SPAS-om rekao da bi Aleksandar Šapić trebalo da bude izabran na mesto potrpedsednika Glavnog odbora stranke.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
29.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve