Vesti
05.06.2023. 13:05
R.E.

Đorđe Milićević

Da li će se SPS priključiti novom pokretu Vučića i ko će biti ministar prosvete

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević rekao je da Socijalistička partija Srbije (SPS), čiji je član, ima veliki broj kvalitetnih kadrova za mesto ministra prosvete.

Prethodni ministar prosvete Branko Ružić, takođe kadar SPS, podneo je ostavku nekoliko dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a Milićević za Večernje novosti ocenio je da je to bio "lični čin usled tragedije".

"Predsednik SPS Ivica Dačić pominjao je već nekoliko imena (za poziciju ministra prosvete). Siguran sam da će u dogovoru sa predsednicom Vlade Srbije (Anom Brnabić) predložiti najboljeg kandidata", kazao je Milićević.

Upitan o pokretu čije osnivanje najavljuje predsednik Srbije i doskora Srpske napredne Stranke Aleksandar Vučić i da li će se SPS priključiti tom pokretu, Milićević kaže da će o tome razgovarati Dačić i Vučić.

"Ne bih govorio o pokretu pre nego što to ne učine oni koji su vlasni. Sa sigurnošću mogu reći da 33 godine postojanja SPS kao relevantnog političkog činioca jasno govori da socijalisti ne mogu izgubiti identitet", rekao je v.d. ministra prosvete.

Poslanik SPS Radovan Arežina rekao je prethodne nedelje na sednici Skupštine Srbije da su kandidati SPS-a za ministra prosvete profesori Slavica Đukić Dejanović, Ivica Radović, Radivoje Mitrović, Predrag Marković, a predsednik SPS Ivica Dačić kazao je da je među kandidatima i direktor Istorijskog instituta Aleksandar Rastović, kao i da bi izbor trebalo da bude poznat u narednih petnaestak dana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Umeće preživljavanja SPS-a
Socijalisti

Večni sjaj

13.02.2023. 09:29

Umeće preživljavanja SPS-a

Ne tako davno, posle prošlogodišnjih izbora, sam Aleksandar Vučić javno je rekao kako ga je Ivica Dačić u izbornoj noći bar deset puta zvao telefonom, ali da mu se on nije javio. I to nejavljanje trajalo je nekoliko dana. Poziv je, na kraju, ipak usledio i došlo je do obnove koalicionog ugovora dotadašnjih partnera u vlasti.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
15°C
23.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve