Vesti
13.04.2023. 02:00
Beta

JKP "Čistoća"

Da li znate koliko u Novom Pazaru ima divljih deponija

Deponija
Izvor: Shutterstock

U Novom Pazaru je registrovana 21 divlja deponija, od kojih je 17 stalnih i nalaze se u prigradskim naseljima i pored magistralnih i regionalnih puteva, dok se četiri javljaju povremeno, izjavio je izvršni direktor Javnog komunalnog preduzeća (JKP) "Čistoća" Suad Ljajić.

On je u emisiji "Zeleni minuti" Sto plus radija rekao da se ta divlja smetlišta servisiraju nekoliko puta godišnje, dok je pojedine deponije neophodno čistiti svake nedelje.
 

"Svako nepropisno odlaganje otpada završi na divljim deponijama, u rekama ili kotlovima za loženje, a sve to u ogromnoj meri zagađuje životnu sredinu. Postoje mini deponije kod Đurđevih stupova koje moraju da se servisiraju svake nedelje jer se konstantno stvaraju, iako u blizini postoje četiri kontejnera za odlaganje otpada", rekao je Ljajić.
 

Dodao je da u gradu postoji i veliki problem s nepropisnim odlaganjem životinjskog otpada.

"Pojedini proizvođači i prerađivači mesa povremeno nepropisno odlažu takvu vrsu otpada, koja je potom dostupna psima lutalicama i zato ih imamo u ovolikom broju. Taj problem će u potpunosti biti rešen kada bude izgrađena nova deponija koja će imati poseban deo za tretiranje takve vrste otpada", rekao je Ljajić.
 

On je najavio da će JKP "Čistoća" ove godine nabaviti oko 2.000 kanti za primarnu selekciju otpada .

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
03.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve