Vesti
18.12.2020. 14:47
Tanjug

"Da se zaštiti zdravlje građana, ali da se ne ugrozi njihov standard"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Neće biti uvođenja policijskog časa i vanrednog stanja, kaže državni sekretar MInistarstva zdravlja Mirsad Ðerlek i dodaje da je na Kriznom štabu da donesu odluke kojima će zaštiti zdravlje građana, ali da se ne ugrozi njihov životni standard.

"Na Kriznom štabu je velika odgovornost da se zaštiti zdravlje građana, ali i da se vodi računa da li će te mere ugroziti životni standard građana. Opasna je i epidemija sirotinje koja bi mogla da se javi posle epidemije virusa korona", rekao je Ðerlek.

Povezane vesti - JANKOVIĆ: Bespotrebna okupljanja vode do pogoršanja

On je za TV Pink naveo da mere koje su do sada uvedene daju rezultate, ali da su veliki izazovi pred nama Sveti Nikola, Nova godina, Božić.

"Situacija je još vrlo ozbiljna, ali evidentno je da postojeće mere daju rezultate. To nisu rezultati koje smo očekivali, jer smo dostigli velike brojke i ne možemo brzo doći do rezultata i brojki koje očekujemo", naveo je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ mn

Napominje da zdravstveni sistem trpi najveći udar do sada, da su bolnice pune i da je u kovid bolnicama trenutno 9.500 pacijenata.

Povezane vesti - Agencija za lekove dala saglasnost za uvoz Fajzerove vakcine

Osim kovid pacijenata, navodi on, zdravstveni sistem mora da zbrine i pacijente koji boluju od nekih drugih bolesti. Kao veliki problem naveo je zaražavanje zdravstvenih radnika.

"Ne smemo dozvoliti da nam se zdravstveni radnici zaražavaju, jer ko će sutra lečiti pacijente", rekao je Ðerlek i dodao da su bespotrebni kontakti opasnost za širenje virusa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve