Vesti
27.09.2023. 14:27
Beta

Dačić sa Dokertijem

"Neophodno je zaštititi srpsko stanovništvo"

1
Izvor: MSP SRBIJE / Dijana Vukomanovic

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i državni ministar za Evropu u Ministarstvu inostranih poslova Velike Britanije Leo Dokerti složili su se da je konstruktivan nastavak dijaloga Beograda i Prištine ključ za regionalnu stabilnost i bezbednost.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je informisao Dokertija o poslednjim dešavanjima na Kosovu i neophodnosti da se zaštiti srpsko stanovništvo, uz izražavanje spremnosti srpske strane da uloži napore u cilju deeskalacije tenzija.

Dačić je naglasio posvećenost Srbije razvoju regionalne saradnje i dodao da očuvanje mira i stabilnosti ostaje jedan od osnovnih prioriteta.

U razgovoru je naglašena važnost daljeg jačanja dijaloga Britanije i Srbije na visokom i najvišem nivou.

Sagovornici su se saglasili u oceni da postoji prostor za unapređenje saradnje u različitim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije, energetike i digitalizacije, navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dačić o izborima: "Nema šanse da opozicija osvoji većinu"
1

"Vučić jedva čeka"

13.09.2023. 20:30

Dačić o izborima: "Nema šanse da opozicija osvoji većinu"

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da "ne vidi" da postoji šansa ili mogućnost da dođe do promena na političkoj sceni u smislu da opozicija osvoji većinu na izborima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve