Vesti
04.06.2019. 18:27
Tanjug

Dačić: Izazovi i pretnje ne poznaju granice, potrebna nam je saradnja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Duboko verujem da su zemlje Jugoistočne Evrope posvećene bliskoj regionalnoj saradnji u borbi protiv postojećih, kao i novih bezbednosnih pretnji, kaže srpski šef diplomatije Ivica Dačić.

 On je na otvaranju regionalnog skupa o upravljanju i reformi sektora bezbednosti u organizaciji OEBS-a rekao da su aktuelni bezbednosni izazovi i pretnje nedeljivi, da ne poznaju granice i da niko samostalno sa njima ne može da se izbori.

"Pred nama je imperativ da osmislimo i realizujemo zajednički pristup, međusobnu koordinaciju u što uspešnijem suprotstavljanju svim bezbednosnim izazovima i pretnjama, koje predstavljaju opasnost za mir, stabilnost i napredak naših društava", rekao je Dačić.

Ministar je, otvarajući događaj koji je okupio visoke zvaničnike i stručnjake u oblasti bezbednosti iz država Jugoistočne Evrope, kao i predstavnike akademske zajednice i civilnog društva, rekao da Srbija pridaje veliki značaj reformi sektora bezbednosti i postigla je, kaže, značajne rezultate.

On je naveo da je cilj reformi sektora bezbednosti u svakoj zemlji uspostavljanje i razvoj bezbednosnog sistema koji će omogućiti mir, stabilnost, prosperitet države i njenih građana i garantovati poštovanje ljudskih prava i vladavinu prava.

Rekao je i da je uveren da OEBS treba da nastavi da igra važnu ulogu u oblikovanju dugoročno održivog bezbednosnog sektora u državaam regiona, kroz podršku institucijama u reformskom procesu, vodeći računa o specifičnim potrebama svake države.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve