Vesti
09.01.2023. 11:03
Beta

Božićna poseta

Dačić o Hrvatskoj: "Mi smo pružili ruku..."

1
Izvor: Beta / HINA / Admir BULJUBASIC

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da Srbija i Hrvatska moraju da se dogovore o pitanjima sadašnjosti i budućnosti, a da stvari oko prošlosti rešavaju na najbolji mogući način.

Dačić, koji je uoči Božića posetio Zagreb u cilju otopljavanja odnosa dve države, za televiziju Hepi kazao je da je zvanični Beograd "prvi pružio ruku" Hrvatskoj, te da će se, kako je dodao, videti kako će se to dalje odvijati.

Ocenio je da je "tu pitanje šta ko želi", te ukazao da je potrebno da se traži zajednički interes.

Dačić je rekao da još ne zna koliko će njegova poseta Zagrebu imati efekta, i ocenio da se, u smislu poslatih poruka, zvanični Beograd poneo veoma odgovorno.

"Pored svih međusobnih razlika, moramo da se dogovaramo oko pitanja koja se tiču sadašnjosti i budućnosti i da stvari oko prošlosti rešavamo na najbolji mogući način", rekao je on, ali i dodao da "nažalost, nije optimista".

Kako je ocenio, trebalo bi da bude obuhvaćeno sve ono što tišti Srbe, Prvi srpski rat, Drugi svetski rat, Oluja, i mora da se radi na prevazilaženju tih prepreka.

"Mi smo pružili prvi ruku i videćemo kako će se dalje odvijati", rekao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Plenković: "Dolazak srpskih ministara politička poruka i signal"
1

Premijer Hrvatske

06.01.2023. 16:09

Plenković: "Dolazak srpskih ministara politička poruka i signal"

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da je dolazak troje srpskih ministara u Zagreb očito politička poruka i signal da se uspostave kontakti "u nekoj većoj frenkvenciji nego što je bilo u proteklo vreme".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve