Vesti
29.06.2024. 14:06

Napadač konvertit?

Dačić o napadu ispred Ambasade Izraela: "Teroristički akt protiv Srbije"

ambasada izraela, ATA
Izvor: ATAIMAGES / Borislav Zdrinja

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je današnji napad na žandarama kod izrelske ambasade nesumnjivo teroristički akt protiv Srbije, dodajući da postoje indicije da je napadač povezan sa licima odranije poznatim našim službama bezbednosti iz vehabijskog pokreta, konvertitima iz pravoslavne vere u islam.

On je, ispred Urgentnog centra, gde je u toku operacija povređenog žandarma Miloša Jevremovića, (1990), rekao da to ipak nisu potvrđene informacije.

"Za sada se ne zna ko je ubijeni napadač, istragu sprovodi specijalno tužilaštvo, preventivno je jedno lice zadržano, koje se kretalo kod komande Žandarmerije", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, u gradu su povećane mere bezbednosti, tako da građani mogu da vide žandarmeriju u tržnim centrima i na šetalištima, kao i da se više bezbednosnih službi iz sveta javilo našem ministarstvu unutrašnjih poslova.

On je naveo da je napadač više puta prilazio kućici kod ambasade, u kojoj je bio žandarm, nešto zapitkivao, te da je sa sobom nosio kesu iz koje je izvadio samostrel i ispalio strelu u vrat žandarma.

Dačić je rekao i da je ranjenom pripadniku Žandarmerije možda spasilo život to što nije sam izvadio strelu iz vrata.

"Operacija će trajati nekoliko sati, zato sam se obratio odmah, kako bi javnost imala bar neke informacije", rekao je on.

Iz Urgentnog centra su saopštili da je žandarm životno ugrožen, da je operacija u toku i da druge informacije za sada ne mogu da daju.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
01.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve