Vesti
16.06.2023. 13:25
Beta

Ivica Dačić

"Zapad koji je činio ustupke Kosovu sada priznaje da su izbori bili greška"

1
Izvor: BETAPHOTO / SASA DJORDJEVIC

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Zapad koji je sve vreme činio ustupke Kosovu sada poziva na deeskalaciju i govori da je održavanje izbora u četiri opštine na severu bilo pogrešno.

"Savet Evrope je odobrio Kosovu pokretanje procedure za prijem i nama je zasmetalo što se to desilo u vreme kada su svi vršili pritisak Prištinu da počne sa formiranjem Zajednice srpskih opština", izjavio je Dačić za TV Pink.

On je rekao da je na tome insistirala Nemačka iako su šef evropske diplomatije Žozep Borel i Evropska unija bili protiv takvog ustupka, a kako je dodao, "ni SAD nisu bile baš oduševljene".

"Problem je što se Kosovu stalno činili ustupke i želeli da nagrade Kosovo za konstruktivni stav zbog toga na šta su pristali u Ohridu", rekao je on i dodao da je retorika o Prištini u Savetu Evrope sada potpuno preokrenuta.
 

On je rekao da je šefici srpske misije u Savetu Evrope Aleksandri Đurović koja je u Strazburu zamolio da na sastanku postavi pitanje o tome šta će sada Savet Evrope da preduzme prema Prištini "pošto oni već nakon dva meseca od Ohrida prave probleme".

Na pitanje šta se dešava sa radom Srbije na tome da države koje su priznale Kosovo povuku priznanje Dačić je rekao da je Srbija ozbiljna zemlja koja ne želi da doliva ulje na vatru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Kosovo srce Srbije i svakog čestitog čovjeka u Crnoj Gori"
Srbija, Crna Gora

Skup podrške

02.06.2023. 07:05

"Kosovo srce Srbije i svakog čestitog čovjeka u Crnoj Gori"

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević izjavio je na skupu podrške srpskom narodu na Kosovu, da je volja naroda Crne Gore da je Kosovo Srbija i da ne treba da priznaje lažnu državu na teritoriji Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve