Vesti
25.12.2020. 15:00
Tanjug

Danas vakcinacija u staračkim domovima u Kragujevcu i Nišu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vakcinu protiv virusa korona, nakon Beograda i Novog Sada, danas će primititi korisnici staračkih doma u Kragujevcu i Nišu.

Imunizacija je krenula juče. Prvi su se vakcinisali premijerka Ana Brnabić, epidemiolog Predrag Kon, ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog VMA prof. Vesna Šuljagić, kao i akademik prof. Predrag Peško.

Nakon što su oni primili prve dože počela je imunizacija u staračkim domovima u Beogradu i u Novom Sadu.

Povezane vesti - BRNABIĆ: Imaćemo milion doza vakcina u januaru

Predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za imunizaciju i državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek kaže da su odlučili da vakcinacija krene iz većih gradova, jer su tu najveća žarišta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

On je za Tanjug naveo da je juče odziv korisnika staračkih domova bio veći nego što su očekivali i da će danas ići u Niš i Kragujevac kako bi objasnio ljudima na terenu da je vakcina spas.

Povezane vesti – Prvu vakcinu protiv Covid-19 primila Ana Brnabić

Napominje da je Nacionalno koordinaciono telo odlučilo da vakcinacija počne od staračkih domova i korisnika starijih od 65 godina, jer je među pacijentima na bolničkom lečenju najviše ljudi te starosne dobi.

"Ne opadaju nam brojke u bolnicama i jedinicima intenzivne nege. Zato smo dali malu prednost ljudima u staračkim domovima jer su oni zastupljeni u velikom broju među hospitalizovanim"; naveo je on.

Vakcinacija je dobrovoljna.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve