Vesti
28.07.2020. 16:00
Tanjug

DANIJEL SERVER: Samo je jedna srpska država na Balkanu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Američki analitičar i neskriveni albanski lobista Danijel Server izjavio je da na Balkanu postoji jedna nezavisna srpska država, Republika Srbija.

Server je tako reagovao na izjavu srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika da se ne može razgovarati o statusu Kosova, a da se ne razgovara o statusu Republike Srpske.

On je za Dnevni avaz rekao da Republika Srpska nije nezavisna, već deo Bosne i Hercegovine, te da bi njeno eventualno proglašenje nezavisnosti pre svega značilo tragediju za Srbe u Bosni i Hercegovini.

Povezane vesti - “TAČI DA PODNESE OSTAVKU” Server: Srbija jaka, potrebna ravnoteža

"Mislim da bi se otcepljenje RS od BiH za Aleksandra Vučića ubrzo pretvorilo u noćnu moru koja bi dovela u opasnost ambicije Srbije da postane punopravna članica Evropske unije", rekao je Server.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Kaže i da je krajnje vreme da predsednik Srbije Aleksandar Vučić reaguje i kaže Dodiku da se potrudi da obezbedi što bolji status RS u sastavu Bosne i Hercegovine.

Povezane vesti - SERVER: Tramp i Grenel nemaju šta da ponude Beogradu i Prištini

Server ocenjuje da je Brisel i Vašington trebalo odavno da reaguje na retoriku koju godinama unazad "baštini" Dodik.

Kosovo je, zaključuje Server, slučaj za sebe i ne može se koristiti kao presedan za eventualno otcepljenje RS od Bosne i Hercegovine, što je, kako navodi, rekao i Međunarodni sud pravde.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve