Vesti
28.12.2022. 15:51
R. E. / RTS

Potvrdili advokat i sin

Dejan Pantić ide u kućni pritvor, Kurti iznenađen odlukom

lisice-hapsenje-.jpg

Dejan Pantić, policajac koji je napustio kosovsku policiju, a koji je 10. decembra uhapšen na prelazu Jarinje, dobio je rešenje o kućnom pritvoru, potvrdili su njegov sin i advokat.

Sin Dejana Pantića, Predrag, rekao je za RTS da je najvažnije to što je odluka o prebacivanju njegovog oca u kućni pritvor - zvanična.

"Na žalbu koju smo uložili stiglo je rešenje da ide u kućni pritvor. Ne znamo još detalje, ne znamo kako će se to realizovati, ali znamo da je zvanično stigla odluka suda o kućnom pritvoru. Čekamo dalje korake, bitno nam je da je to zvanično", kazao je Predrag Pantić.

On je naveo za N1 da kada se poslednji put Dejan Pantić čuo sa njima, nije se žalio na zdravstveno stanje, osim blagih problema s pritiskom i gušenjem.

Advokat Ljubomir Pantović, branilac Dejana Pantića, preneo je da je dobio rešenje o zameni mere sudskog za kućni pritvor i da će njegov branjenik biti pod tom merom do 9. januara kada će sudija ponovo odlučivati o daljoj meri. 

Premijer u Prištini Aljbin Kurti rekao je da ga veoma zanima kako je doneta odluka da se bivšem policajcu Dejanu Pantiću mera sudskog pritvora promeni u kućni pritvor.

"Pošto je štrajkovao glađu i imao problema sa srcem, mogao je da bude odveden u bolnicu, što je i razumljivo. Ali da li je to razumno? O tome odlučuje pravosuđe. Kada ste osumnjičeni za terorizam i poslati u kućni pritvor, zanima me da saznam ko je tužilac koji je podneo ovakav zahtev i sud koji je doneo ovu odluku", rekao je Kurti na konferenciji za medije u Prištini.

Zbog hapšenja Pantića na Jarinju Srbi sa severa Kiosova i Metohije su se okupili i postavili barikade, pošto ne žele da dozvole da Pantić bude prebačen u Prištinu.

Sudija Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini 12. decembra odredio je Pantiću pritvor od 30 dana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Medicinski tim pregledao pritvorenog Srbina Dejana Pantića
Lekar

Euleks

25.12.2022. 14:26

Medicinski tim pregledao pritvorenog Srbina Dejana Pantića

Šef Euleksa Lars Gunar Vigemark objavio je da je na zahtev nadležnih kosovskih organa, medicinski tim te misije pregledao Dejana Pantića, koji je pre više od dve nedelje uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve