Vesti
26.01.2022. 15:54
Tanjug

Lazar Davidović

Dekan Medicinskog fakulteta na informativnom razgovoru

sud, sudnica
Izvor: Shutterstock

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Lazar Davidović izjavio je da je bio na informativnim razgovorima povodom odluke koju je taj fakultet doneo u septembru prošle godine, da praktičnoj nastavi mogu prosustvovali samo studenti koji nemaju simptome respiratorne infekcije, poseduju dokaz o kompletnoj imunizaciji, ili o preležanom kovidu, kao i serološki dokaz o postojanju antitela, ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

On je na sednici Senata rekao da su stigle tužbe od pojedinih vladinih organizacija i da je bio na informativnim razgovorima u svojstvu građanina, zbog, kako je naveo, narušavanja ljudskih prava i Zakona o ravnopravnosti.

"Bili smo komentarisani na različite načine kada smo krajem septembra doneli odluku pod kojim uslovima se može odvijati praktična nastava na Medicinskom fakultetu, a za koju su studenti bili uskraćeni čitavih 18 meseci", rekao je Davidović na sednici Senata.

On je rekao da se radi o izvođenju nastave u bolničkim ustanovama, pored bolesnika, trudnica i dece.

"Moramo da vodimo računa da ne ugrozimo, ne samo one koji realizuju nastavu i kojima se realizuje nastava, već i bolesnike", istakao je dekan Medicinskog fakulteta.

Na pitanje Tanjuga na čiju inicijativu i pritužbu je pozvan na informative razgovore i gde, Davidović je odgovorio da ne bi da iznosi te informacije, jer, dodao je, na neke informativne razgovore tek treba da ide.

Medicinski fakultet u Beogradu doneo je odluku krajem septembra prošle godine da je uslov za prisustvovanje nastavi i obavljanju drugih aktivnosti na fakultetu, uz odsustvo simptoma akutne respiratorne infekcije, dokaz o kompletnoj imunizaciji, ili o preležanom kovidu, kao i serološki dokaz o postojanju antitela, odnosno PCR test ne stariji od 72 sata.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve