Vesti
05.01.2021. 13:35
Tanjug

ĐERLEK: Danas počinje vakcinacija zdravstvenih radnika

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Plan Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju je da se do kraja ove sedmice vakciniše 2.500 ljudi u gerontološkim centrima i oko 8.500 zdravstvenih radnika, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek.

Vakcinacija će se obavljati svakoga dana, osim na Božić, a danas počenje za zdravstvene radnike i to od jedinica intenzivne nege, zatim prijemno-trijažnih centara, kovid bolnica.

"Tokom vakcinacije narednih dana bićemo prisutni na više od 30 lokacija širom Srbije, uključujući sve kliničke centre, kliničko-bolničke centre, opšte bolnice i na više od 110 punktova", najavio je Ðerlek sinoć na RTS.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Naveo je da je Srbija juče dobila 19.500 Fajzer-Biontek vakcina, da imamo 2.400 vakcina Sputnjik i da će sve one biti utrošene do kraja nedelje a da se od ponedeljka očekuje novi kontigent Fajzer- Biontek vakcine.

"Tokom ovog meseca trebalo bi da dobijemo oko 80.000 Fajzerovih vakcina, u februaru još oko 200.000, a do kraja januara dobićemo i velike količine Sputnjikove i kineske vakcine", naveo je Ðerlek.

Dodao je da će se raditi na tome da se tempo vakcinacije pojačava iz nedelje u nedelju, kako bi bilo vakcinisano što više ljudi.

On je rekao da je interesovanje građana za vakcinaciju veliko, što pokazuje da postoji veoma razvijena svest o tome da je vakcinacija najbolji način da se izborimo sa koronavirusom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve