Vesti
26.03.2021. 15:49
Tanjug

ĐERLEK: Kovid može da izazove sterilitet, a ne vakcina

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek pozvao je sve studente da se vakcinišu i naglasio da treba da znaju da do steriliteta ne dovodi vakcina već posledice koje izaziva koronavirus.

"Trebaju nam zdrave porodice, reprodukcija i povećanje nataliteta, a sveukupno zdravlje očuvaćemo samo uz pomoć vakcine", rekao je Ðerlek za Tanjug.

Povezane vesti - JANKOVIĆ: Neprimereno da pričamo o otvaranju kafića

Državni sekretar je dodao da studenti ne treba da se plaše vakcine, da treba da slušaju struku, profesore, a ne "dr Gugla" i društvene mreže.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

"Vakcina pomaže i štiti. Kovid izaziva post virusni sindrom, to je multisistemska bolest koja napada ceo organizam i srce, pluća i reproduktivne ograne", rekao je Ðerlek i dodao da razume zabrinutost studenata, ali da moraju da znaju da vakcina spasava od oboljevanja, pa i steriliteta.

Ðerlek je naveo da je operativni plan vakcinacije na snazi, ali da on može da bude izmenjen u slučaju da u određenom trenutku nema vakcina za koje se građani opredele.

Dodao je da nadležni žele da istovremeno zaštite i starije građane i mlade, ali da je mnogo opasnije ako se studenti ne vakcinišu.

"Idemo kako smo na početku planirali, a to su rizične grupe", rekao je Ðerlek, koji je upozorio i na svu brutalnost britanskog soja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
16°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve