Vesti
05.03.2021. 13:44
Tanjug

ĐERLEK: Oštrije mere neophodne, veliki pritisak na zdravstvo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Veliki je pritisak na zdravstveni sistem zbog novog porasta broja obolelih od koronavirusa i neophodne su oštrije mere pre svega kada je reč o okupljanju većeg broja ljudi, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek.

"Svakodnevno se analizira svaka situacija i ja verujem u iskustvo i kredibilitet ljudi u Kriznom štabu i siguran sam da će doneti najbolju odluku", rekao je Ðerlek za RTS.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je alarmantna situcija, ali i u drugim gradovima.

"U Beogradu smo juče imali 3.600 pregleda u kovid ambulantama, prekjuče 4.000 a povećan je i broj prijema u odnosu na otpust iz bolnica. Očekujem da će ministar Lončar odlučiti o proširenju kapaciteta a to znači vraćanje nekih bolnica u kovid sistem", rekao je Ðerlek.

Povezane vesti - BRNABIĆ: Vakcinisan milioniti građanin u Srbiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

Dodao je da je situacija pogoršana i u Vojvodini, Šapcu, Kragujevca i skoro svim delovima Srbije, ali je ocenio da će se uspeti u zaustavljanju daljeg širenje virusa.

"Ono što može da nas raduje jeste imunizacija koja protiče u najboljem redu. Dolazi nam još pola miliona vakcina kineskog proizvođača ''Sinofarm'', a u ponedeljak stiže i redovna isporuka ''Fajzera''. Zato je važno da širenje virusa ne zaustavi imunizaciju", istakao je Ðerlek.

Prema njegovoj oceni, ako se zaustavi širenje virusa i nastavi vakcinacija, može se očekivati da do juna preko dva miliona građana primi obe doze vakcine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
28.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve