Vesti
29.07.2021. 17:40

Na liniji 101

Dete pronađeno u autobusu

dete
Izvor: Shutterstock

Vozač autobusa Vladimir Milovanov je na terminusu "Lešće” zajedno sa jednim putnikom, u sredu primetio usnulo dete i odmah je obavestio dispečera i policiju, nakon čega su sačekali i Hitnu pomoć i socijalnu službu. Dete je pronađeno na liniji 101.

"Dete je spavalo, a kada se probudilo, dobilo je sok i malo smo se družili dok nisu došli nadležni. Kamere su zabeležile kada je majka izašla zajedno sa drugim putnicima, a dete nisam ni primetio dok nismo došli do okretnice. Klima-uređaj je radio", rekao je Milovanov, kojeg je u četvrtak primio u Starom dvoru primio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Ovo je i prilika, osim što je to znak zahvalnosti Skupštne grada prema njemu, da se podsetimo da u gradskom prevozu imamo skoro tri hiljade vozača i da su to ljudi koji rade svaki dan, i vikendom i za praznike. Oni, kao i drugi radnici komunalnog sistema Grada Beograda, rade u interesu građana i nemaju baš puno odmora. Mi se, naravno, trudimo koliko možemo da poboljšamo njihove uslove rada i da povećamo njihove plate iako su one danas bitno veće nego pre
osam godina i iznose u proseku između 70 i 75 hiljada", istakao je Vesić.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kamere, tasteri, osvetljenje... novine u gradskom saobraćaju
Autobus

Gradonačelnik najavio

28.07.2021. 13:00

Kamere, tasteri, osvetljenje... novine u gradskom saobraćaju

Za Grad Beograd jedno od najznačajnijih pitanja je svakako bezbednost putnika u javnom prevozu. Uvodimo nove sisteme bezbednosti u autobuse koji će značajno povećati sigurnost putnika, istakao je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić gostujući na TV Prva.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve