Vesti
15.04.2022. 13:39
Beta

Važno

Digitalni zeleni sertifikat isključivo u EU formatu

Zeleni sertifikat
Izvor: Shutterstock

Građani Srbije od sada mogu da dobiju isključivo EU Digitalni zeleni sertifikat neophodan za putovanja, saopšteno je iz vladine Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Kako se navodi u saopštenju, sertifikati će kao i do sada biti izdavani preko portala eUprave, ili na nekom od šaltera pošte širom Srbije.

EU Digitalni zeleni sertifikat namenjen je za putovanje u neku od zemalja Evropske unije, kao i druge zemlje koje koriste isti standard sertifikata, a spisak zemalja koje prihvataju taj standard sertifikata dostupan je na sajtu Evropske komisije.

Digitalni zeleni sertifikat kreira se nakon primljene vakcine protiv kovida, testa, ili preležane bolesti, a svaki dokument imaće svoj QR kod koji je zaštićen i sadrži kompletne informacije o vakcini, testu ili preležanoj bolesti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Udovičić: "Nema razloga za strah od novog soja korone"
Koronavirus

Blaga klinička slika

06.04.2022. 10:11

Udovičić: "Nema razloga za strah od novog soja korone"

Komandant Vojne bolnice Karaburma Ivo Udovičić izjavio je da građani Srbije ne treba da se plaše novog soja korona virusa, navodeći da je korona sklona mutaciji, kao i da najnovija mutacija izaziva blagu kliničku sliku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve